Een Crisiskaart maken doe je met hulp
Een Crisiskaart opstellen doe je niet alleen. Een crisiskaartconsulent ondersteunt je daarbij, maar jij bepaalt wat er op de Crisiskaart komt te staan. Het is heel waardevol om daar goed over na te denken. Misschien wil je zeggen welke zorgwensen jij hebt tijdens een crisis, maar wellicht vraag je op jouw Crisiskaart ook aandacht voor andere zaken. Is er bijvoorbeeld iemand die je graag in de buurt hebt? Dan vermeld je ook de contactgegevens van die persoon. Of misschien vermeld je gewoon wie er voor jouw huisdier moet zorgen. Bekijk ook het voorbeeld van een Crisiskaart.
Een Crisiskaart is onderdeel van een crisisplan
De Crisiskaart is onderdeel van een groter crisisplan. Ook daar helpt de Crisiskaartconsulent je mee. De consulent zorgt er bijvoorbeeld voor dat het plan goed aansluit bij jouw behandeling. In jouw crisisplan ga je uitgebreider in op jouw wensen en behoeften in een crisissituatie. In het plan vertel je hoe jouw zorg eruit moet zien, en van wie je die zorg wil krijgen. De Crisiskaart en het crisisplan zijn jouw persoonlijke eigendom. Dat betekent dat jij zelf bepaalt wie het plan kan inzien. Het is goed om jouw vaste zorgverleners te wijzen op jouw crisisplan. Zij zetten er namelijk ook hun handtekening onder. In een crisis kun je er dan op vertrouwen dat zij jouw plan uitvoeren, precies zoals jij dat wilt. Wil jij een crisiskaart? Klik hier.
Jaarlijkse update
Zolang jij dat nodig vindt, bekijk je jaarlijks samen met de consulent of jouw Crisiskaart en crisisplan nog klopt met jouw wensen. Misschien is het nodig zaken aan te passen, of gaat het zo goed met je dat de kaart niet langer nodig is. Daarover maak je dan samen afspraken met de consulent.